Lietuvos vyrų trauminis patyrimas, potrauminio streso sutrikimas ir adaptacija praėjus 17 metų po karinės tarnybos Afganistane ir Sovietų sąjugoje - Domanskaitė-Gota, Vėjūnė; Gailienė, Danutė; Kazlauskas, Evaldas (Psichologija, 2006)
Po septyniolikos metų beveik trečdalis Afganistane tarnavusių vyrų turi potrauminio streso sutrikimą; tarnavusių SSRS tik – 2 proc. Afganistane tarnavę vyrai patyrė kur kas daugiau traumuojančių įvykių ir išgyvenimų nei vyrai, tarnavę Sovietų Sąjungoje. Afganistane tarnavusių vyrų adaptacija sugrįžus po tarnybos ir dabar yra prastesnė nei vyrų, tarnavusių Sovietų Sąjungoje. Traumuojantis patyrimas, PTSS ir adaptacija koreliuoja abiejose vyrų grupėse.