Aš sistemos tyrimo repertuarinių gardelių metodika galimybės - Kujalienė, Dalia (Psichologija, 2004)
Straipsnio tikslas yra parodyti repertuarinių gardelių technikos (RGT), kaip Aš sistemos tyrimo metodo galimybes, atlikus trijų individualių atvejų analizę. RGT, kuri yra pagrįsta G. A. Kelly’o asmenybės konstruktų teorija, leidžia suderinti nomotetinės ir ideografinės psichodiagnostikos principus, atskleisti unikalų asmenybės Aš sistemos turinį, struktūrą, savigarbos lygį. Tyrimui naudotas RGT variantas – įvertinimų gardelė. Atlikta individualių duomenų koreliacinė analizė, apskaičiuoti konstruktų intensyvumo balai ir gardelės sąryšio balas, tiriamųjų Aš sistemos pavaizduotos grafiškai. Trys pateikti atvejai atspindi skirtingą tiriamųjų Aš sistemos turinį, struktūrą ir savęs vertinimą. Savęs interpretavimui tiriamieji naudoja įvairius konstruktų rinkinius. Atsiskleidė trys skirtingos Aš sistemos struktūros – monolitinė, integruotoji ir difuzinė. Koreliacijos tarp realaus ir idealaus Aš koeficientas atskleidė tiriamųjų savigarbos lygį. Išryškėjo vienas bendras visiems tiriamiesiems bruožas – „privalomojo Aš“ reikšmingumas Aš sistemoje. Rezultatai padeda suprasti problemas, su kuriomis tiriamieji gali susidurti.