Monokuliniai požymiai, naudojami regos sistemoje, įvertinant binokulinį disparatiškumą - Petrauskas, V.; Vaitkevičius, H.; Mildažis, V. (Psichologija, 1995)
Buvo tiriamas dviejų taškų gylio suvokimas, keičiant jų ryškumo santykį monokulinėse dichoptinio vaizdo dalyse. Gylis keitėsi tolydžiai, jei atstumas tarp taškų neviršijo 4 regimųjų minučių. Rezultatus galima paaiškinti remiantis prielaida, jog regos sistemoje skaičiuojamas ryškumų pasiskirstymo atitinkančiose kairės ir dešinės tinklainių srityse disparatiškumas.