Tipologijos pradmenys psichofiziniuose matavimuose - Gučas, A. (Psichologija, 1989)
Straipsnyje analizuojama eksperimentinės psichologijos pradininko Lietuvoje J. Steponavičiaus darbas „Subjektyviosios lygybės nustatymas, remiantis vidutine paklaida ir vartojant registravimo metodą", atliktas W. Wundt laboratorijoje 1912 metais. Jame išskirti trys percepcinės veiklos tipai, aprašyti psichofiziniais matavimais.