Darbo motyvai kaip sėkmingą asmenybės profesinį vystymąsi determinuojantis faktorius - Rubaževičienė, M. (Psichologija, 1988)
Straipsnyje aptarti jaunųjų darbininkių darbo motyvų ypatumai ir šių motyvų kitimo tendencijų, pasireiškiančių savarankiškos profesinės veiklos pirmaisiais metais, tyrimo rezultatai. Nustatytas lemiamas darbo motyvų adekvaturr.as realizacijos galimybėms procesinės veiklos metu. Tokie darbo motyvų ypatumų tyrimai leidžia prognozuoti galimus jaunųjų darbininkių asmenybės profesinio vystymosi sutrikimus pradiniu savarankiškos profesinės veiklos laikotarpiu.