Kai neteisinga informacija lemia politinius sprendimus dėl autizmo gydymo - Gillen, Eamonn; Keenan, Mickey (Psichologija, 2018)
Elgesio analizė yra svarbi, kalbant apie autizmo spektro sutrikimo intervencijas. Elgesio analize pagrįstos intervencijos turi didelį empirinį pagrindimą, tačiau apie daugelį kitų intervencijų rūšių to pasakyti negalima. Tai lėmė didelius politinių sprendimų ir rekomendacijų skirtumus skirtingose pasaulio dalyse, ypač tarp Europos ir Šiaurės Amerikos. Straipsnyje analizuojamos kai kurios šių skirtumų priežastys.
Keywords: autizmas; elgesio analizė; įrodymais grįsta praktika; eklektiškumas; kategorijos