Tarybų Baltarusijos lietuvių švietimas XX a. trečiąjį - ketvirtąjį dešimtmetį - Prėskienis, B. (Psichologija, 1977)
1926 m. sovietinėje Baltarusijoje lietuvių buvo apie 7000. Absoliuti jų dauguma telkėsi kaimuose. Baltarusijos partiniai ir sovietiniai organai sudarė palankias sąlygas tautinėms mažumoms mokytis gimtąja kalba. Buvo steigiamos mokyklos lietuviams, mokomi suaugusieji, leidžiami vadovėliai, ruošiamas pedagoginis personalas. Neklasinė veikla buvo plati ir įvairi. Baltarusijos TSR mokslų akademijos Lietuvių tautinis sektorius analizavo Lietuvos istoriją, kultūrą ir etnografiją. Šios ir kitos švietėjiško bei kultūrinio darbo formos nagrinėjamos straipsnyje.
Keywords: lietuvių švietimas; Tarybų Baltarusija