Lietuviškoji psichologinės gerovės skalė: struktūros paieškos studentų imtyje - Bagdonas, Albinas; Urbanavičiūtė, Ieva; Kairys, Antanas; Liniauskaitė, Audronė; Girdzijauskienė, Sigita (Psichologija, 2012)
Straipsnyje pristatoma Lietuviškosios psichologinės gerovės skalės (LPGS), sudarytos iš 91 teiginio, atspindinčio pasitenkinimą įvairiomis gyvenimo sritimis, analizė pasitelkus studentų imtį. Surinkus empirinius duomenis (N = 461) ir atlikus faktorių analizę, išskirtos devynios psichologinės gerovės subskalės: Pasitenkinimo gyvenimu ir savimi, Neigiamo emocingumo, Tikslingumo, Pasitenkinimo tarpasmeniniais santykiais, Pasitenkinimo šeima ir artimaisiais, Pasitenkinimo pragyvenimo lygiu, Pasitenkinimo fizine sveikata, Kontrolės, Pasitenkinimo gyvenimu Lietuvoje. Šios subskalės paaiškina 53,7 proc. dispersijos, o vidinis jų suderinamumas yra pakankamas – nuo 0,67 (Pasitenkinimas gyvenimu Lietuvoje) iki 0,95 (Pasitenkinimas gyvenimu ir savimi).
Keywords: psichologinė gerovė; psichologinės gerovės skalė