Apie ieškojimo apsunkintomis aplinkybėmis dinamiką ir etapus - Rimkutė, E. (Psichologija, 1968)
Straipsnyje siekiama parodyti apsunkinto ieškojimo (ir suradimo) dinamiką ir turinį. Tam tikslui išskirti kai kurie sudėtingos ieškomosios veiklos etapai. Pirmuoju etapu laikomas figūros išskyrimas (sudarymas). Antruoju etapu - išskirtos figūros lyginimas su duotu etalonu. Aptariami skirtingi šios operacijos pasireiškimai (nesąmoningas ir sąmoningas palyginimas), jų vieta ir funkcijos ieškojimo procese. Trečiasis etapas - galutinio sprendimo apie lyginamąją figūrą priėmimas.
Keywords: apsunkintas ieškojimas; figūra; figūros suvokimas