Netiesioginio stereotipizavimo reikšmė prognozuojant asmens savybes - Martišius , Vaclovas (Psichologija, 2000)
Pagrindinėje tyrimo dalyje tiriamiesiems buvo pateiktos trumpos, tik keturiais būdvardžiais vyrą ar moterį apibūdinančios charakteristikos. Tiriamieji pagal septynių padalų skalę prognozavo kitų savybių tikėtinumą. Iš tyrimo duomenų galima daryti išvadą, kad charakterizuojamo asmens lyties įtaka rezultatams nėra statistiškai reikšminga. Taip pat nebuvo patvirtinta nuomonė, kad kuo stipresnis tiesioginis stereotipizavimas, tuo didesnis netiesioginio stereotipizavimo lygis. Labai didelę įtaką prognozėms turėjo asmenį individualizuojanti informacija.
Keywords: asmens savybės; netiesioginis stereotipizavimas