Egzistencinio patyrimo grupės darbo principai - Kočiūnas, R. (Psichologija, 1991)
Mūsų taikoma konsultantų rengimo programa apima grupinį darbą, ypač pabrėžiant asmeninio autentiškumo, laisvės, atsakomybės, pasirinkimo, kaltės, meilės, kančios, intymumo ir vidinės tylos išgyvenimus. Grupė labiau orientuota į patyrimą, nei diskusijų grupė, susiduriama tiek su egzistencinėmis problemomis, kurios iškyla „čia ir dabar“, tiek su egzistencinėmis kasdienybės problemomis. Kartu turi būti vykdomas nuolatinis grįžtamojo ryšio apie procesą teikimas, dalijantis jausmais, skiriant dėmesio klausimui „Ką aš jaučiu dabar?“, taip pat turi būti daroma dinamikos analizė. Grupinio darbo prioritetas yra ne tarpasmeninė dinamika, bet vidinė dinamika – savęs tyrinėjimas. Grupės darbo metu turi būti teikiamas prioritetas „susitikimui su savimi“ įvairiais buvimo „čia ir dabar“ momentais.
Keywords: egzistencinio patyrimo grupė; grupės darbas