Konteksto įtaka raidžių suvokimui - Martišius, V. (Psichologija, 1991)
Šis tyrimas patvirtina Reicher rezultatus, kad raidžių suvokimas žodžiuose yra geresnis, nei pavienių raidžių. Žodžių facilitacijos efektas nepriklauso nuo galimų atsakų skaičiaus. Kitais atvejais kontekstas veikia raidžių suvokimą skaitant. Tiriamieji padarė daugiau klaidų, identifikuodami raides teisingai ištartuose žodžiuose,  ne neteisingai. Rezultatai atitinka McClelland ir Rumelhart sąveikos aktyvacijos modelį.
Keywords: raidžių suvokimas; konteksto įtaka