Populiarūs atsakymai tiriant Roršacho testu - Gailienė, D. (Psichologija, 1988)
Populiarūs atsakymai (R-atsakymai) į Roršacho rašalo dėmes yra svarbiu asmens intelekto rodikliu, nes rodo suvokimo įprastumą. Pasaulinėje praktikoje vietoje 30% R – atsakymų kriterijaus dažniausiai taikomas 16-17% kriterijus. Tarpkultūriniai tyrimai parodė, kad kiekvienoje populiacijoje reikia sudaryti atskirą R-atsakymų sąrašą. Straipsnyje pateikiamas Lietuvos populiacijos R-atsakymų sąrašas, kuris sutampa su kitais žinomais sąrašais pagal atsakymų kiekį, bet ne pagal jų turinį.
Keywords: Roršacho rašalo dėmių testas; populiarūs atsakymai; R-atsakymai