Monotonijos diagnostikos problemos - Bagdonas, A. (Psichologija, 1983)
Straipsnyje apžvelgiamos monotonijos diagnostikos problemos. Išskiriami trys diagnostiniai aspektai: (1) monotonijos vertinimas, paremtas veiklos atlikimo efektyvumo indeksu ir fiziologinėmis bei fizinėmis funkcijomis (fiziologinė monotonijos diagnostika padalinta į subjektyviąją ir objektyviąją psichometriką); (2) darbo ir veiklos monotonijos vertinimas, grįstas technologiniais darbo operacijų rodikliais ir sumažėjusiu veikos efektyvumu arba optimalia funkcine būsena; (3) pasitenkinimo monotonišku darbu vertinimas, nuostatos į tokį darbą ir monotoniškofiliškos – monotoniškofobiškos asmenybės tendencijos. Pristatomi tyrimo, atlikto Vilniaus Universiteto Specialiosios Psichologijos Laboratorijoje, rezultatai.
Keywords: monotonija; monotinijos diagnostika; asmenybė