Disertacijos - Naujokaitis , P. (Psichologija, 1972)
Pastaruoju metu Tarybų Lietuvoje santykinai greitai auga pedagogikos ir kitų mokslų, susijusių su pedagogikos klausimais, mokslininkų skaičius. 1969 – 1972 m. m. (turima omenyje pirmoji 1972 m. pusė) buvo parengtos ar apgintos 74 disertacijos (per 3,5 metų), o 1949 – 1968 m. m. (per 20 metų) – 79. Iki 1972 m. liepos 1 d. (nuo 1949 m.) iš viso apginta 13 daktaro ir 140 kandidato disertacijų iš pedagogikos ir artimų jai mokslų. 89 disertacijos apgintos Vilniuje, 32 – Maskvoje, 24 – Leningrade, 3 – Kaune, 3 – Tartu, 1 – Kijeve, 1 – Minske.
Keywords: informacija; disertacijos