Pirmosios Šv. Augustino de Doctrina Christiana interpretacijos: Posidijus, Eugipijus, Kasiodoras - Alekna, Darius (Religija ir kultūra, 2006)
Senovės autorius skaitė senovės skaitytojai. Pirmosios mums išlikusios žinios apie šv. Augustino įtakingo traktato De doctrina christiana skaitytojus ir interpretacijas siekia VI a. vidurį, kai šiam veikalui jau per 150 metų. Straipsnyje aptariami Eugipijaus ir Kasiodoro interpretacijos ypatumai: abu jie šį Augustino veikalą skaitė ieškodami atsakymų į savo meto ir savo aplinkos klausimus.