Tačiau, galiausiai, kodėl Deleuze’as yra „antihėgelininkas“? Hegelio–Deleuze’o susidūrimo priežastis - Pezzano, Giacomo (Religija ir kultūra, 2014)
Deleuze’as yra pasakęs, kad nekenčia hėgelizmo ir dialektikos. Šiame straipsnyje tvirtinama, jog Deleuze’as yra prieš Hegelį, nes turi ir siūlo kitokią filosofinę sistemą. Taigi straipsnio autorius teigia, kad, norėdami suprasti tokio „bjaurėjimosi“ priežastį, turime susitelkti į filosofinį klausimą, išjudinantį visą delioziškąją sistemą (§ 1). Autorius paaiškina, kad pamatinis Hegelio filosofijos klausimas – kaip yra įmanoma dalykų įveika, vystymasis?, o delioziškasis klausimas – kaip įmanomas naujumas, dalykų pasirodymas (§ 2). Galiausiai autorius aptaria, kaip geismas gali būti laikomas pagrindiniu pavyzdžiu, parodančiu abiejų autorių perspektyvų išsiskyrimą (§ 3).