Discourse-Analysis Round Table: o dyskursie przy okrągłym stole - Senderska, Joanna (Respectus Philologicus, 2018)
[tekstas lenkų kalba]Studia nad dyskursem są terminem kryjącym w sobie różne teorie i różne podejścia do definicji dyskursu i jego analizy. Oba tomy serii D-ART – będąc platformą wymiany myśli uczonych zainteresowanych fenomenem dyskursu – stanowią cenny wkład w działania badaczy, pozwalające zrozumieć, czym jest dyskurs oraz jak można go badać i opisywać. Publikacje te powstały dzięki współpracy międzynarodowej społeczności akademickiej i jej ogromnemu zaangażowaniu. Pozostaje żywić nadzieję, że kolejne tomy serii będą równie inspirujące i że przyczynią się do rozwoju badań nad dyskursem, miedzy innymi dzięki upowszechnianiu badań prowadzonych w poszczególnych krajach i poza ich granicami.
Keywords: nėra