Respectus Philologicus, 2010 Nr. 18 (23) - Bankauskaitė, Gabija (Respectus Philologicus, 2010)
TURINYS / SPIS TREŚCII. PROBLEMOS IR SPRENDIMAI / PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIAIsabel Íñigo-Mora, Gloria Álvarez-Benito (Ispanija / Hiszpania). Gestures and Words in Political Discourse: A Case Study of the Obama-McCain Encounter... 11Вадим В. Дементьев (Rusija / Rosja). Анекдот в эпоху цензуры: способы публичной репрезентации (опыт диахронического анализа анекдотов на материале журнала «Крокодил»)...26Daiva Aliūkaitė (Lietuva / Litwa). Naujasis dialektas: galimas tarminio kalbėjimo vertinimo scenarijus... 41Marek Ruszkowski (Lenkija / Polska). Prawo Kryłowa w polskich badaniach językoznawczych... 58II. FAKTAI IR APMĄSTYMAI / FAKTY I ROZWAŻANIALoreta Ulvydienė (Lietuva / Litwa). Literature after 9/11: John Updike’s Terrorist...64Фридерик Листван (Lenkija / Polska). К вопросу о межтекстовых связях: аллюзия в публицистике Леонида Леонова ... 74Inesa Šeškauskienė (Lietuva / Litwa). Who Discusses: the Paper or the Author of the Paper? Inanimate Subject + Active Verb in Lithuanian Linguistic Discourse as Compared to English... 83Элеонора Лассан (Lietuva / Litwa). О некоторых явлениях современной российской риторики публичной коммуникации (риторика ностальгии как результат диалога с прошлым)...100Мария А. Сивенкова (Baltarusija / Białoruś). «Опять дурацкий вопрос!», или Как политики критикуют задаваемые им вопросы ... 111Гаянэ Р. Власян (Rusija / Rosja). Коммуникативно-прагматические особенности встречного вопроса в английском диалогическом дискурсе... 126Jolanta Vitkauskienė (Lietuva / Litwa). A Way of Analyzing Perlocutionary Speech Acts...135Gabija Bankauskaitė-Sereikienė, Justina Vaitelytė (Lietuva / Litwa). Kultūrinės vertybės „Naujosios Romuvos“ (1931–1940) reklamose... 145Lina Inčiuraitė (Lietuva / Litwa). Conceptual Metaphors of Sawel in Ælfric’s Catholic Homilies... 159Liudmila Arcimavičienė (Lietuva / Litwa). Cognitive Approach to language teaching. Cultural reality through Metaphor: a Case Study of Birthday Wishes...170Людмила Гарбуль (Lietuva / Litwa). Отражение результатов межславянских языковых контактов в русской деловой письменности первой половины ХVII века (синхронный и диахронический аспекты)...179Audronė Gedžiūtė, Jadvyga Krūminienė (Lietuva / Litwa). A Semiotic Attempt at the Reconstruction of Celtic Mythical Models: the Figure of the Horse...191Danguolė Melnikienė (Lietuva / Litwa). Ar ištiktukai reikalingi dvikalbiame žodyne?...202Laura Kamandulytė-Merfeldienė (Lietuva / Litwa). Spalvą žyminčių būdvardžių vartojimas ankstyvojoje vaikystėje... 212Nijolė Tuomienė (Lietuva / Litwa). Pietų aukštaičių šnektos Baltarusijoje: kalbų sąveikos padariniai... 223Rima Bacevičiūtė (Lietuva / Litwa). Lietuvių kalbos žemaičių tarmės ypatybės vakarų aukštaičių kauniškių šnektose... 235Lidija Kaukėnienė (Lietuva / Litwa). Dabartinės latvių bendrinės kalbos ilgųjų balsių trukmė...244III. NUOMONĖ / OPINIE I POGLĄDYОлег Лещак (Lenkija / Polska). Методологический характер перевода научного текста (заметки на полях перевода работы Ф. де Соссюра “De l’essence double du langage” на польский язык)... 252IV. MŪSŲ VERTIMAI / NASZE PRZEKŁADYBernard Sypniewski (JAV / USA). Gyvatė žolėje. I dalis. Vertė / Tłum. Jurga Cibulskienė...265V. MOKSLINIO GYVENIMO KRONIKA / KRONIKA ŻYCIA NAUKOWEGOKnygų recenzijos / Recenzje książekЛеонид П. Крысин (Rusija / Rosja). LUCIŃSKI, Kazimierz, 2009. Языковые заимствования и ментальность...273Dagnė Beržaitė (Lietuva / Litwa). Apie anglišką Dostojevskį lietuviškai. MORRIS, R. N., 2009. Švelnus kirvis. MORRIS, R. N., 2009. Kerštingas potroškis...274Виктория Макарова (Lietuva / Litwa). О важнейшем из искусств. ARLAUSKAITĖ, Natalija, 2010. Trumpas feministinės kino teorijos žinynas... 278VU KHF mokslinio gyvenimo dienoraštis / Z życia naukowego Wydziału Humanistycznego w Kownie Giedrė Lankutytė (Lietuva / Litwa). Reklamų kūrėjai priėmė STARtuok! iššūkį...279Mūsų autorius prisiminus / Pamięci naszych autorówУмер Аркадий Бартов...282Arkady Bartov dies...283Anonsai / Zapowiedzi...284VI. REIKALAVIMAI STRAIPSNIAMS / ZASADY OPRACOWYWANIA PUBLIKACJI...285VII. MŪSŲ AUTORIAI / NASI AUTORZY...293