Informacijos apie socialistines šalis reglamentacija I-III užsienio korespondentų pasitarimų (1969-1971) medžiagoje Lenkijoje - Piasecka, Renata (Respectus Philologicus, 2005)
Po Antrojo Pasaulinio karo viena iš griežčiausiai Lenkijoje reglamentuojamų sričių buvo klausimai, susiję su socialistinių šalių bloko situacija ir ekonomine integracija į Ekonominės savitarpio pagalbos tarybą. Minėtas reiškinys buvo būdingas visoms socialistinėms šalims ir įgavo tarptautinį pobūdį. Lenkijoje apribojimai informacijai spaudoje buvo žingsnis po žingsnio pašalinti maždaug tarp ,,Prahos pavasario" ir gruodžio įvykių 1970-aisiais. Tai ypač skatino pirmi trys užsienio korespondentų, akredituotų socialistinėse šalyse, pasitarimai, organizuoti Lenkijos jungtinės darbininkų partijos centro komiteto spaudos skyriaus 1967-1971 m. Nežiūrint didelių lūkesčių ir valdžios padarytų pareiškimų, paruoštos direktyvos nepagerino Lenkijos spaudos leidžiamų naujienų biuletenių turinio.
Keywords: informacijos politika Lenkijos Liaudies respublikoje; spaudos agentūros; užsienio korespondentai; informacija apie socialistines šalis Lenkijos masinėse informavimo priemonėse