Slaugytoja iš pašaukimo - Gužauskienė, Teresė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
2022 m. pabaigoje džiugi žinia iš Švedijos pasiekė Respublikinės Panevėžio ligoninės Bendrosios ir abdominalinės chirurgijos skyriaus vyresniąją slaugytoją Giedrę Balčiūnienę – jai skirtas aukščiausias 2022 m. Tarptautinis karalienės Silvijos slaugos apdovanojimas „Queen Silvia Nursing Award“ už pateiktą pasiūlymą, kaip pagerinti pacientų su stoma priežiūrą. „Išmaniojo stomos turinio rinkiklio“ idėją.