Hiperterminė intraperitoninė chemoterapija – paciento slauga perioperaciniu laikotarpiu ir personalo saugumo ypatumai - Didvalė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Hiperterminė intraperitoninė chemoterapija (HIPEC) – tai gydymo būdas, kai pašildytas iki 41–43 °C temperatūros chemoterapinis preparatas pilamas į pilvo ertmę, kad sunaikintų pilvaplėvės navikus. Pirmieji HIPEC pacientų slaugymo atvejai buvo iššūkis ir slaugos personalui. Pagrindiniai iškilę klausimai – kokių klinikinių atvejų tikėtis gydymo ir slaugos procese ir ar saugi darbo aplinka prižiūrint šiuos pacientus?