HELP – galimybė kiekvienam sveikatos priežiūros specialistui profesinę anglų kalbą išmokti inovatyviai, įdomiai, nenuobodžiai ir visiškai nemokamai - Skarbalienė, Aelita; Gedrimė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
2018 m. gruodžio 11 d. Klaipėdos universitete įvyko tarptautinė konferencija „Užsienio kalbos ir tarpkultūrinė kompetencija: iššūkiai sveikatos priežiūros ugdyme ir praktikoje“, į kurią susirinko visa tarptautinė projekto komanda ir buvo paskelbta projekto HELP2 pradžia. Konferencijos svečius ir dalyvius sveikino Vokietijos Federacinės Respublikos garbės konsulas doc. dr. Arūnas Baublys, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, laikinai einantis Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Odeta Vitkūnienė. Kanclerė savo pranešimu pabrėžė, kad stebint pastarųjų metų statistiką Lietuvos sveikatos priežiūros sistemoje matomas profesinės anglų kalbos poreikio augimas. Užsienio kalbos ir tarpkultūrinės kompetencijos siejamos su profesionalumu, sveikatos priežiūros kokybe, geresniu sveikatos priežiūros sistemos įvaizdžiu ir didesniu pacientų pasitenkinimu gaunamomis paslaugomis. Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos vyriausiasis specialistas Artūras Šimkus savo pranešime sakė slaugytojams, kad, norint neatsilikti nuo Europos Sąjungos slaugytojų, anglų kalba yra būtina, nes dažniausiai tarptautinės konferencijos organizuojamos anglų kalba, naujausios mokslinės publikacijos spausdinamos taip pat anglų kalba.