Nematau savęs tavo akyse - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Ar esate patyrę jausmą, kad nesiklausote, ką jums kitas kalba, kad tarp jūsų didžiulė praraja? Keistas jaus-mas, kai girdite itin jautrų ar skaudų pasakojimą, bet jis jūsų nepaliečia, lyg netikėtumėte, kad tai tikra. Taip pasi-juntame, kai pasakotojas neturi jokio poreikio į mūsų atjautą, gailestį ir rūpestį. Tai pasakotojas, kuris nepažįsta meilės, nes niekada nėra jos patyręs. Toks paprastas gebėjimas priimti kitų meilę ir rūpestį, bet jis ne visiems suprantamas. Šiam žmogui dar trūksta ir gebėjimo apibūdinti savo jausmus, jis apie save pasakoja tik faktais ir aplinkybėmis.