Europos Taryboje aptartos slaugos problemos - Šimkus, Artūras (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visų Europos Sąjungos valstybių narių vyriausybių ministrai susitinka Taryboje svarstyti, iš dalies keisti ir priimti teisės aktų bei koordinuoti politikos. Ministrai turi įgaliojimus savo vyriausybės vardu įsipareigoti imtis veiksmų, dėl kurių susitariama susitikimuose.Europos Taryba ir Europos Parlamentas yra pagrindinės ES sprendimų priėmimo institucijos.