Akušerio profesija – ne darbas, o misija - Gužauskienė, Teresė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Su žurnalo skaitytojais mintimis apie akušerio profesiją dalijasi Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Reprodukcinio centro akušerė Vita Vaičienė. 2021 metais Vita Vaičienė apgynė daktaro disertaciją „Lietuvos akušerių darbo aplinkos, profesinės savivokos ir psichoemocinės gerovės sąsajų vertinimas“. Ji yra pirmoji akušerė Lietuvoje, tapusi mokslų daktare.