Bazilijaus Hiacintijaus Panegirika (Paduva, 1580): istoriniai ir literatūriniai šaltiniai bei kontekstai - Antanavičius, Darius (Senoji Lietuvos literatūra, 2020)
Straipsnyje analizuojamos kūrinio sukūrimo aplinkybės, išaiškinami spausdinti ir kiti šaltiniai, kuriais rėmėsi autorius kurdamas savo kūrinį, analizuojama senovės Romos poetų, pirmiausia Vergilijaus, įtaka, aptariami panašūs poetiniai kūriniai, skirti šiam karo žygiui, ir Panegirikos vieta tarp jų.