The Tikhonravov Copy of the Lithuanian Chronicles: Investigation and Publication - Gudmantas, Kęstutis (Senoji Lietuvos literatūra, 2019)
Įvadiniame straipsnyje apžvelgiamas rankraštinis 1636 m. kodeksas, saugomas Rusijos valstybinėje bibliotekoje Nikolajaus Tichonravovo rankraščių kolekcijoje (sign. f. 299, Nr. 408). Pagrindinis dėmesys skiriamas kodekso pabaigoje esančiam Viduriniojo Lietuvos metraščių metraščio sąvado nuorašui – pateikiamos jo charakteristikos ir santykis su kitais minėto sąvado nuorašais. Taip pat skelbiamas transkribuotas nuorašo tekstas.