Kristijono Donelaičio pasakėčių parašymo laikas - Dilytė, Dalia (Senoji Lietuvos literatūra, 2014)
Iki šiol vyravo hipotezė, kad Donelaitis pirmiausia parašė pasakėčias, o vėliau, po gerų penkiolikos ar dvidešimties metų, sukūrė Metus. Remiantis šiame straipsnyje pateikto pasakėčių eilėdaros ir leksikos tyrimo medžiaga, minėtoji hipotezė atmetama ir bandoma siūlyti kitą pasakėčių parašymo laiko versiją.