Gotfrydas Ostermejeris ir jo palikuonys lietuvių raštijoje - Citavičiūtė, Liucija (Senoji Lietuvos literatūra, 2016)
Straipsnis lituanistiniu aspektu papildo Ostermejerių giminės genealogijos studiją Die Ostermeyer alias Ostermayr (1903), kurią parengė Gotfrydo Ostermejerio proprovaikaitis, Karaliaučiaus evangelikų liuteronų pamokslininkas Paulius Rudolfas Ostermejeris (vertimas skelbiamas publikacijų skyriuje). Studijoje nėra pakankamai atskleista XVIII a. Prūsijos Lietuvos raštijos veikėjo Gotfrydo ir jo sūnaus Zygfrydo lituanistinė veikla, o Gotfrydo Ostermejerio vaikaičių bei provaikaičių santykis su lituanistika ir lietuvybe visai neminimas. Straipsnyje pateikiama naujų biografinių žinių apie Gotfrydą Ostermejerį bei jo palikuonis, papildoma trijų Ostermejerių kart lituanistinių darbų bibliografija, nurodomi naujausi jų tyrimai.
Keywords: Prūsijos Lietuva; lietuvių raštija XVIII–XIX a.; Gotfrydas Ostermejeris; Zygfrydas Ostermejeris; Rytų Prūsijos Ostermejerių genealogija; Paulius Rudolfas Ostermejeris