Tilžės provincijos mokyklos rektoriaus Heinricho Tilesijaus rekomendacija auklėtiniui Jonui Šulcui - Triškaitė, Birutė; Dilytė-Čiurinskienė, Ona (Senoji Lietuvos literatūra, 2024)
Straipsnyje publikuojamas ir analizuojamas Prūsijos kultūros paveldo Slaptajame valstybiniame archyve (vok. Geheimes Staatsarchiv Preußischer Kulturbesitz) Berlyne saugomas dokumentas (signatūra: GStA PK: I. HA GR, Rep. 7 Preußen, Nr. 191 [1685–1703]), kuris naujomis detalėmis papildo Tilžės provincijos mokyklos istoriją. Tai šios mokyklos rektoriaus Heinricho Tilesijaus (Heinrich Tilesius, 1666–1732) rekomendacija, rašyta 1695 m. balandžio 30 d. auklėtiniui Jonui Šulcui (Johann Schultz, ~1678–1709), būsimajam Karaliaučiaus universiteto teologijos studentui, Prūsijos Lietuvos kunigui ir pirmosios lietuviškos grožinės literatūros knygos Die Fabeln Aesopi (Ezopo pasakėčios, Karaliaučius, 1706) parengėjui.
Keywords: Prūsijos Lietuva; Tilžės provincijos mokykla; Heinrichas Tilesijus (Heinrich Tilesius); Jonas Šulcas (Johann Schultz