Labai mažų ir mažų įmonių finansinių ataskaitų atitiktis verslo apskaitos standartų nuostatoms - Balkytė, Giedrė; Kvekšienė, Milda; Striaukaitė, Lina (Socialiniai tyrimai, 2020)
Metinis finansinių ataskaitų rinkinys rengiamas apibendrinant visų finansinių metų duomenis. Finansinės ataskaitos turi būti rengiamos laikantis finansinę atskaitomybę reglamentuojančių teisės aktų: LR įmonių finansinės atskaitomybės įstatymo ir Verslo apskaitos standartų nuostatų. Finansinėse ataskaitose pateikiamos informacijos patikimumas svarbus įmonių valdytojams, investuotojams, kreditoriams ir kitiems informacijos vartotojams. Straipsnyje nagrinėjama labai mažų ir mažų įmonių finansinių ataskaitų rinkinių, pateiktų Visuotiniam akcininkų susirinkimui ir Juridinių asmenų registrui, sudėties atitiktis bei atskirų finansinių ataskaitų straipsnių atitikimas Verslo apskaitos standartų nuostatoms.
Keywords: informacijos kokybė; finansinės ataskaitos; apskaitos politika; aiškinamasis raštas