Rizikos veiksnių valdymas medicinos turizmo organizacijose - Banevičius, Šarūnas (Socialiniai tyrimai, 2020)
Medicinos turizmo organizacijas galima vadinti kompleksinėmis sociotechninėmis organizacijomis,  kurios veikia sudėtingoje dinaminėje aplinkoje. Todėl šios organizacijos  yra veikiamos  išorinių  ir  vidinių  rizikos veiksnių, kuriuos reikia identifikuoti / analizuoti / vertinti / prioretizuoti ir valdyti. Šiame straipsnyje autorius sprendė problemą –  kaip veiksmingai valdyti medicinos turizmo rizikos veiksnius. Analizuodamas mokslinę literatūrą   autorius nustatė, kad užtikrinti sėkmingą rizikos valdymo procesą galima laikantis šio nuoseklumo: rizikos analizė; galimų nelaimingų įvykių / veiksnių numatymas; strateginis planavimas; kontrolės ir grįžtamojo ryšio užtikrinimas; rizikos profilio sudarymas, kurio metu visi galimi rizikos veiksniai yra klasifikuojami ir prioretizuojami.
Keywords: rizikos valdymas; rizikos veiksniai; rizikos vertinimas; medicinos turizmas