Lyderystės raiškos besimokančioje organizacijoje galimybės - Šneiderienė, Agnė; Vaitiekus, Antanas; Vaitiekienė, Janina (Socialiniai tyrimai, 2020)
Straipsnyje analizuojamos lyderystės raiškos besimokančioje organizacijoje galimybės, nagrinėjama besimokančios organizacijos apibrėžtis ir bruožai, analizuojama lyderystės samprata bei pateikiami lyderystės tipai. Remiantis atlikta mokslinės literatūros lyderystės ir besimokančios organizacijos klausimais analize, identifikuotos lyderystės raiškos besimokančioje organizacijoje galimybės bei sudarytas šių galimybių nustatymo modelis. Straipsnio tikslas yra, nustačius lyderystės raiškos besimokančioje organizacijoje galimybes, suformuoti lyderystės raiškos besimokančioje organizacijoje galimybių nustatymo modelį. Straipsnyje taikyti mokslinės literatūros analizės, aprašomasis, analitinis ir lyginamosios analizės metodai.
Keywords: lyderystė; organizacija; besimokanti organizacija