Verslo kūrimą ir plėtrą Lietuvos regionuose skatinančių priemonių analizė - Šneiderienė, Agnė (Socialiniai tyrimai, 2018)
Straipsnyje siekiama nustatyti, kokiomis priemonėmis skatinamas verslo kūrimas ir plėtra Lietuvos regionuose, nagrinėjama verslo kūrimo ir plėtros įtaka regiono ekonominiam augimui, analizuojamos verslo kūrimo tendencijos. Analizė atliekama dviem lygmenimis: pirmiausia apibūdinami Sostinės bei Vidurio ir vakarų Lietuvos regionai; vėliau, analizuojamos verslo kūrimo ir plėtros tendencijos, atliekama verslo kūrimą ir plėtrą skatinančių priemonių analizė Vidurio ir vakarų Lietuvos regioną sudarančių apskričių atveju.
Keywords: verslumas; parama verslui; regionas; regiono ekonominis augimas