Jaunųjų miesto profesionalų gyvenimo stiliaus naracijos - Černevičiūtė, Jūratė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2008)
Šiame straipsnyje kokybinio tyrimo pagrindu, atliktu 2005–2006 m.m. Vilniaus mieste, analizuojamos Vilniaus miesto jaunųjų karjeros profesionalų gyvenimo stiliaus naracijos. Remiantis postmodernios sociologijos įžvalgomis apie vartotojiškos visuomenės įtaką tapatumui bei individo gyvenimo stiliaus pasirinkimams, siekiama nustatyti Vilniaus miesto jaunųjų karjeros profesionalų (išpopuliarintų akronimu Yuppie) gyvenimo stiliaus ypatumus, kuriuose persipina darbinės veiklos sureikšminimas su vartotojiškos kultūros modeliais. Vilniaus Yuppie naracijose konstruojami gyvenimo stiliai lyginami su Vakarų (daugiausia JAV) medijose ir vartotojų elgsenos rinkodaros segmentacijos teorijose pateiktais bei išplatintais Yuppie gyvenimo stiliaus pavyzdžiais. Taip pat šios naracijos lyginamos su Yuppie reprezentacijomis Lietuvos populiariose medijose. Pagrindinis dėmesys skiriamas darbui, profesinei karjerai ir vartotojiškos kultūros elementams nustatyti.