Istorijos ir sociologijos sąlyčio beieškant - Valantiejus, Algimantas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2001)
Įvadinis žodis: Šis žurnalo numeris parengtas 2001 05 26 d. Klaipėdoje KU Istorijos ir Sociologijos katedrų organizuotos konferencijos “Identiteto raida. Istorija ir dabartis” (tarptautinės konferencijos “Transformacijos Rytų ir Centrinėje Europoje” sekcijos) pagrindu. Vienas iš esminių šios konferencijos tikslų buvo ne tik pateikti istorinės ir sociologinės analizės pavyzdžius, bet ir svarstyti tarpdalykinių ryšių tarp istorijos ir sociologijos klausimus.