Kelio korupcijai užkirtimas baudžiamosios teisės priemonėmis - Michailovič, Ilona (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2007)
Straipsnyje analizuojami aktualūs korupcijos problematikos klausimai – korupcijos socialinis sąlygotumas, šio reiškinio apibrėžimas, korupcijos rūšys. Kelio korupcijai užkirtimas analizuojamas per baudžiamosios teisės prizmę, pateikiant korupcinių nusikalstamų veikų sąrašą, atsižvelgiant į tarptautinių dokumentų reikalavimus. Straipsnyje taip pat akcentuojama korupcijos kaip sudėtingo latentinio socialinio reiškinio tyrimo problematika, pateikiami Vokietijos ir Lenkijos gyventojų apklausų apie korupcinius reiškinius, atliktų 2003 ir 2000 metais rezultatai. Analizuojamos galimybės užkirsti kelią korupcijai baudžiamosios teisės priemonėmis.