Minties ir veiksmo įkalnė (Maironio Kame išganymas) - Jonaitis, Marijus (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1997)
Straipsnyje interpretuojama sociologinė ir filosofinė Maironio "Kame išganymas" idėjų reikšmė. Pabrėžiama, jog rašydamas nagrinėjamą kūrinį Maironis užčiuopia nesenstančią horizontaliųjų gyvenimo galimybių ir jas pagrindžiančių vertikaliųjų saitų sąveiką. Teigiama, jog lietuvių literatūros klasiko darbas gali būti suprantamas kaip pastanga svarstyti kultūros ir socialinės praktikos ryšius, įgalina kalbėti apie vieną pagrindinių sociologijos problemų - kultūros įveiksminimą.