Apie Martiną Buberį ir jo "religijos sociologiją": curriculum vitae, "tarpžmogiškumas", "tarp" - Sodeika, Tomas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Straipsnio paskirtis - supažindinti skaitytoją su Martinu Buberiu, kurio teksto iškarpos vertimas pateikiamas šiame žurnalo numeryje. Straipsnis pradedamas pateikiant Buberio biografijos eskizą. Antroje dalyje aptariama tarpžmogiškumo problematika Buberio darbuose. Svarstomas sociologijos ir filosofijos sandų ryšys Buberio tarpžmogiškumo analizėje.