Georgas Herbertas Meadas ir asmens savimonės teorija - Leonavičius, Vylius (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Meado teorija, kaip ir vėlesnis simbolinis interakcionizmas, individą supranta kaip racionalią ir aktyvią būtybę. Nors tuo metu psichologijoje aktyviai sau kelią skynėsi freudizmas, tačiau Meadą nelabai domino pasąmoniniai psichikos mechanizmai ir jų poveikis racionaliajam aš arba ego. Dažniausiai tie pasąmoniniai reiškiniai, apie kuriuos kalba Meadas, yra asmens iki galo neįsisąmoninta socialinė veikla. Pagrindinis Meado analizės objektas yra asmens aš, kuris aiškiai suvokia save patį ir šiame santykyje su juo pačiu atsispindinčią socialinio elgesio logiką.