Tautinės sąmonės ir solidarumo sklaida - Znaniecki, Florian (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1998)
Vertimas: Znaniecki, Florian. 1952. Modern Nationalities. A sociological study of how nationalities evolve. Urbana: University of Illinois Press; 80-111.