Šalies įženklinimas: pokyčiai šalies įvaizdžio politikoje - Dagytė, Ina; Zykas, Aurelijus (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2015)
Nors šalies įvaizdžio politikos formavimas kai kurių mokslininkų yra stipriai kritikuojamas, jis įgyja didžiulę svarbą pasaulyje vystant ekonomiką, politiką bei šalių kultūrą. Šalies įženklinimo fenomenas, kilęs XX a. pabaigoje Europoje, straipsnyje yra pristatomas naujoje perspektyvoje, lyginant jį su kitomis šalies įvaizdžio politikos strategijomis, t.y. Sovietų Sąjungos ir JAV tradicijomis. Siekiama atskleisti specifinius Lietuvos įženklinimo strategijos bruožus.