Policijos pastangos mažinti nusikaltimų baimę lokaliose bendruomenėse: dideli lūkesčiai ir abejotini rezultatai - Meško, Gorazd; Fallshore, Marte; Rep, Mojca; Huisman, Aletha (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2007)
Straipsnyje svarstomas santykis tarp policijos veiklos ir nusikaltimų baimės. Policijos pasiekiamumas ir regimumas yra vieni svarbiausių faktorių, kurie nusako nusikaltimų baimę. Tačiau pasiekiamumas ir regimumas nenurodo veiksmų sprendžiant kaimynistės smukimo problemas. Policijos vaidmuo mažinant nusikaltimų baimę gana paradoksalus: viena vertus, policijos patruliavimas skatina pasitikėjimo jauseną, tačiau, antra vertus, gali būti suprantamas kaip atsakas augančiam nusikalstamumui ir netvarkai.