Pernelyg daug atidėtų vykdyti bausmių? Lenkijos ar Centrinės ir Rytų Europos problema? - Krajewski, Krzysztof (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2007)
Straipsnyje naugrinėjami su bausmėmis susiję baudžiamosios teisės ir politikos klausimai Lenkijoje, aptariama klausimų reikšmė bendresniame Centrinės ir Rytų Europos kontekste. Nors esama skirtumų tarp skirtingų šalių, pirmiausia "naujųjų" ir "senųjų" Europos Sąjungos narių, lyginamoji statistinių duomenų analizė leidžia svarstyti bendrus regiono bruožus, kelti klausimus apie baudžiamosios teisės ir politikos veinijimą Europos Sąjungoje.