Moterų (ne)reprezentacija masinės kultūros vaizdiniuose - Jankauskaitė, Margarita (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2004)
Straipsnio tikslas – praplėsti Lietuvos akademinį diskursą analizuojant vaizdinius, kurie yra neatsiejama šiuolaikinės masinės kultūros dalis ir formuoja simbolinius lyčių reprezentacijos kodus. Remiantis psichoanalizės, lyčių teorijos, žiniasklaidos ir kultūros studijomis, čia nagrinėjamos moterų reprezentacijos strategijos, kurios padeda arba, priešingai, trukdo moterų kaip subjektų atstovavimui žiniasklaidoje. Kalbama apie „kasdienės pornografijos“ įsišaknijimą masinėje kultūroje ir ją paremiančius normatyvinio heteroseksualumo imperatyvus.