Apie paraštes: seksualinių mažumų reprezentavimas Lietuvos spaudoje (2000-01 m.) - Tereškinas, Artūras (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2002)
Straipsnyje analizuojami seksualinių mažumų vaizdiniai Lietuvos spaudoje 2000 sausį - 2001 birželio laikotarpiu. Teigdamas, kad žiniasklaidos vaidmuo vaizduojant seksualines mažumas yra itin svarbus, autorius mėgina atsakyti į klausimą, ar Lietuvos spauda paverčia homoseksualumo ir homoseksualių žmonių problemas rimtos viešos diskusijos ir viešo diskurso dalimi. Pagrindinių dienraščių analizė rodo, kad seksualinės mažumos išlieka labai sunki ir jautri tema. Dėl to homoseksualumas dažnai pateikiamas kaip skandalas, o homoseksualistai kaip pasaulis, nepažįstamas masinei auditorijai. Naujienos apie homoseksualistus dažniausiai trivializuojamos. Straipsnio gale siekiama surasti būdų, kaip pakeisti spaudoje vyraujantį vaizdavimo režimą ir pateikti visapusiškesnę seksualinių mažumų gyvenimo perspektyvą.