Nuobodulio fenomenologija: iš nuo-bodulio į nuobodulį - Valantiejus, Algimantas (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2016)
„– Laikas eina greitai, o... kokia čia nuobodybė! – pasakė ji, nežiūrėdama į jį. Taip tik sakoma, – kad nuobodu. Tūlas gyvena sau kur nors Beliove arba Žizdroje, – ir jam ne nuobodu, o štai čia atkanka: „Oi, nuobodu! Oi, dulkės!“ Pamanytum, kad jis iš Grenados atkako.“ (ЧЕХОВ 1986; 570)