Visuomeninės nuomonės tyrimai - Gaidys, Vladas; Tureikytė, Danutė (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 1997)
Straipsnyje aptariami visuomeninės nuomonės tyrimai, istorinė jų raida, metodologiniai tyrimo bruožai. Straipsnis pradedamas apžvelgiant visuomeninės nuomonės tyrimų raidą, nemažai dėmesio skiriama reprezentatyvumo kriterijui, kurio svarbą atskleidžia rinkimų rezultatų prognozės pastangos. Antrojoje - pagrindinėje - dalyje aptariama formali visuomeninės nuomonės tyrimų sandara ir struktūrinės dalys.
Keywords: visuomeninės nuomonės tyrimas; istorija; tyrimo struktūra