Korupcijos diagnostikos būdai ir iššūkiai pasaulyje ir Lietuvoje - Piliponytė, Jolanta (Sociologija. Mintis ir veiksmas, 2006)
Straipsnyje analizuojama korupcijos diagnostikos problematika. Nagrinėjami korupcijos diagnostikos būdai: korupcijos suvokimo įvertinimas, susidūrimo su korupcijos atvejais patirties įvertinimas, suvokimo ir patirties būdų derinimas, išlaidų ir paslaugų stebėjimas bei teisinė statistika. Pateikiami pasauliniai ir nacionaliniai pavyzdžiai, aptariamos korupcijos diagnostikos galimybės ir sunkumai. Plačiau kalbama apie Lietuvoje atliktus korupcijos tyrimus. Pabaigoje pateikiamas gvildentų įžvalgų apibendrinimas, aptariami korupcijos diagnostikos iššūkiai ir galimi sprendimai.
Keywords: korupcija; metodologija; korupcijos diagnostika